keyboard_arrow_right
Sunnmørsalpene

Sunnmørsalpene

Møre og Romsdal er et unikt fylke som fortjener all oppmerksomheten det kan få. Dette er fortsatt et rimelig uoppdaget sted i Norge, med vakre fjell og fjorder som Hurtigruten hopper over på turen nordover. Millioner av turister har besøkt Sognefjorden, og mange eventyrlystne nordmenn har sett både Sogne- og Hardangerfjorden. Ålesund er ikke en like populær destinasjon som Bergen eller Trondheim, men det er kanskje like greit. Her har den særegne norske kulturen fra vestkysten blitt bevart på en kjærlig, nesten litt barnslig måte. De fleste forelsker seg i Ålesund ved første øyekast. Men ta turen innover i landet, så blir man straks koblet bort fra omverdenen. Det virker som tiden har stått stille når man krysser Storfjorden med ferga. Unik, norsk natur så langt øyet kan se, og skyhøye fjell som stikker rett opp av vannet – velkommen til Sunnmørsalpene.

Høyt opp

Sunnmørsalpene er høyere enn de fleste andre fjell på Vestlandet, og er dekket av snø gjennom hele året. Her finner du fjellområder som er på høyde med Sogn og Fresvikbreen! Forskjellen er at Fresvikbreen stikker opp et stykke fra Sognefjorden, mens Sunnmørsalpene er omgitt av hele tre ulike fjorder – Vartdalsfjorden, Storfjorden og Hjørundfjorden. Der de tre fjordene munner ut i Norskehavet vil du støte på et større antall små ferger som tar bilene og deres eiere på kryss og tvers av området. Ingen overdådige, svindyre broer her i gården! Hva er vel i veien med ferger? Ferger gir deg muligheten til å slappe av litt, lene deg tilbake og nyte naturen mens du er på vei mot den endelige destinasjonen.

Sunnmørsalpene er kun en times kjøring fra Ålesund, men man kan også fly direkte til Ørsta lufthavn fra Bergen, Oslo og Sogndal. Widerøe er i full gang på Vestlandet, og de komfortable flyene er dessuten en perfekt mulighet til å nyte de uendelig vakre fjellene fra luften.

Her vil vi fortelle om de opptil 1700 meter høye Sunnmørsalpene i detalj. Hvordan du kommer deg til Standal Alpesenter og hvor du kan overnatte i området, samt om de høye tindene og fjelltoppene som befinner seg i området. Sunnmørsalpene er selvsagt mer enn bare Kvitegga og Kolåstinden – her finner du også Store Smørskredtind, Jakta og Råna, i tillegg til en rekke andre spennende steder vi kommer til senere. For øyeblikket ber vi deg lese igjennom våre guider til området, og ta kontakt hvis du lurer på noe annet. Standal Alpesenter er midt i smørøyet på Sunnmøre, derfor har så mange eventyrlystne nordmenn tatt turen innom gjennom årene. Mange har til og med kjøpt seg hytte i området. Hyttene ved Sunnmørsalpene byr på to ting som de fleste andre vakre fjordhytter ikke har – ro og vill natur. Ro, siden det verken finnes trafikk eller noen store hendelser her gjennom året. Ingen festivaler og konserter, ingen turistbusser eller gigantiske cruiseskip. Her kan du virkelig koble av og nyte livet som det faller seg.

For den aktive

Aktive mennesker kan oppsøke fjelltindene og breene vi nevner her, andre kan gå turer i området og nyte den friske luften. Har man barn, er dette stedet der de kan leke seg ute uten noen verdens bekymringer mens foreldrene holder på med sine ting. Disse alpene er derfor en favoritt blant nordmenn på jakt etter fred og harmoni. Man glemmer seg nesten bort når man tilbringer tid her. Les mer om alt du kan oppleve i området, og fjelltopper du kan bestige og turer man kan begi seg ut på her hos oss på Standalalpesenter.no. Uansett om du kommer hit for å stå på ski eller nyte sommeren i en idyllisk hytte, er det spennende å få vite mer om området du besøker. Dette er nemlig et magisk sted, et sted med lang historie. En skjult perle på Norges vestkyst, en ekte norsk opplevelse som skiller seg drastisk fra Alpene i det sentrale Europa.