keyboard_arrow_right
Opplevelser

Opplevelser

Uansett hvilken tid på året det er når du ankommer Standal Alpesenter, kan du se frem til en fantastisk, nærmest magisk opplevelse. Her kryr det av all slags mulige aktiviteter, så lenge du er glad i villmarken og friluftslivet. Alpinister og klatrere vil elske området, for her kan man velge mellom det aller meste og samtidig føle seg alene – et ytterst lite antall turister er innom Standal og Sunnmørsalpene generelt. Dermed kan man ha den unike naturen for seg selv, og bygge en helt egen atmosfære uten å måtte bli forstyrret av andre turgåere og fulle turbusser med folk som knipser bilder fra morgen til kveld. Standal er lett å besøke, men vanskelig å forlate. Mennesker som kommer hit kan ikke unngå tanken å kjøpe seg en hytte i området – flere ulike selskap har bygd flotte hytter langs skråningene i Standal, og prisene biter ikke som de gjør andre steder i landet. Stedet passer helt perfekt for småbarnsfamilier og eldre mennesker som vil ut av storbyen. Frisk luft, økologisk mat og naturskjønne omgivelser vil garantert forlenge livet, uansett hvem du er og hva du kommer hit for.

Snakker vi opplevelser, er det spesielt gåturer som gjelder. Fotturer opp til fjellene, overnattinger i fjellhytter og båtturer langs de fabelaktige fjordene er det som gjelder her i Standal. Ingen diskotek, ingen kontorbygninger eller museum, ingen teater, ingen alkoholikere, ingen rånere. Fred og ro for alle pengene, det er det som gjelder. Bor du ved Standal Alpesenter, kan du se frem til et sunt og friskt opphold. Den ferske vinden som daler ned fra Sætretindane vil kvikke opp hjernen, og raske turer opp til Bjønnanakken eller Kvanndalen vil få deg i god form på noen få dager. Dessuten har man en liten badestrand og brygge like ved selve alpesenteret – dette er et ganske så populært sted under varme sommerdager. Fordelen med Standal er at du kun vil møte mennesker med samme sinn og mentalitet som deg selv. Folk som har kjøpt hytte her er oftest friske, avslappede mennesker som kommer hit for å fjerne stresset eller komme i form. Man vil straks bli kjent med både lokalbefolkningen og hytteeiere, noe som åpner for spennende sosiale muligheter og nye vennskap.

Fjellvandring og klatring

Fjellvandring er noe av det kuleste man kan gjøre i området rundt Standal Alpesenter. Mulighetene er mange, så det er bare å gjøre seg klar til å sette ut på en lang fjelltur. Det lønner seg dog å velge sti med omhu – mange av de lokale fjellturene er ganske så krevende, og hvis du har med deg barn anbefaler vi å holde deg til Standalsætra og Myklebustsætra. Standaldalen i seg selv har mange fine stier, men vil du opp til en av de rugende fjelltoppene i området lønner det seg å ha erfaring innen klatring. Fjelltoppene er som regel klatretinder, altså er tau og isøks en nødvendighet. Vil du opp så høyt som mulig uten å måtte overnatte i terrenget eller bruke klatreutstyr, kan vi anbefale Slogen, en av de høyeste fjelltoppene i Sunnmørsalpene. Den er rimelig enkel å nå opp til uten utstyr, men dette gjelder kun om sommeren. Ellers kan mindre fjelltopper som Sætreegga være tingen. Med sine 1000 meter over havet er dette en rimelig høy fjelltopp som samtidig ikke krever altfor stor innsats for bestigelsen.

Standalhytta

Standalhytta er verdt et besøk. Der kan du få en innføring i landskapet og få mer informasjon om de ulike båtturene og spisemulighetene i området. Smak på fersk fisk fra fjorden, eller prøv en ordentlig norsk biff. Har du erfaring fra klatring og lange fjellturer, kan du også vurdere en helgetur mellom de forskjellige hyttene i Sunnmøre. Start ut ved Patchellhytta, og hopp deretter videre rundt Brekketindane mens du overnatter på mindre hytter. En natt i Hotel Union Øye er også pengene verdt – en ordentlig norsk opplevelse uten like, med fantastiske utsikter mot Storfjorden.