keyboard_arrow_right
Om oss

Om oss

Standalalpesenter.no er ikke tilknyttet til Standal Alpesenter AS, selskapet som gikk konkurs etter å ha bygd hytter i Standaldalen. Standal Alpesenter AS var bare et navn, et selskap med en liten jordflekk i området som de ville bygge ut og selge. Selve alpesenteret blir dog ikke borte med det samme, for ideen er der, og den er stadig på diskusjonsbordet. Vi på Standalalpesenter.no mener at det er viktig å holde informasjonen i fri flyt, holde drømmen om et fornyet Standal levende. Vi ønsker ikke toppmoderne skiheiser og flotte kjøpesentre her, men noen nye hytter og et aktivitetssenter hadde vært helt perfekt. Røde Kors prøvd å bygge et slikt senter her, det samme gjelder Standal Alpesenter AS og et par andre selskaper. Dessverre har de feilet, alle sammen. Noen på grunn av altfor rask utbygging, andre på grunn av feil valg av tomt (skredfarer). Men mye av infrastrukturen er allerede klar, og med inntoget av både raskt internett og bedre mobilnett kommer nok Standal til å bli populært i årene som kommer.

Her finner du det du trenger

Vi er stolte av å kunne representere et så fantastisk sted som Standal. Dette er et av de få virkelig idylliske, nesten bortglemte stedene her i landet. Et sted du kan glemme deg bort i, et sted du kan drømme deg tilbake til når du opplever stressfulle dager på kontoret i storbyen. Et sted du kan gjemme deg når fellesferien er i gang og du vil kjenne harmoni i kroppen. Vårt mål er å nå ut til deg. Forklare hva dette er for et sted, hva du kan finne på her og hvem du vil møte. Vi forklarer i dybden hvordan du kommer deg til Sunnmøre, hvordan du finner Ørsta og Standal. Vi forteller om de ulike aktivitetene i området, om de store fjelltoppene du kan bestige, og de beste badestrendene. Vi vil også gi deg informasjon om de ulike overnattingsmulighetene i området, uansett om du foretrekker flotte, historiske hotell, egne hytter eller campingplasser. Lær mer om Standal hos oss, få med deg nettopp hvorfor dette stedet er så adskillig mye bedre enn Jotunheimen og Gudbrandsdalen. Hvorfor alpinister og friluftsmennesker har holdt stedet skjult for omverdenen i så mange år. Hvorfor flere skiklubber kommer nettopp hit for å trene seg opp til diverse konkurranser og stevner.

Standal Alpesenter

Standal Alpesenter holder det gående. Vi vil spre informasjon om Sunnmøre til hele landet, til våre nærmeste naboer og andre aktive mennesker med en interesse for den norske naturen. Vi vil gjerne at folk skal komme hit den neste sommeren. Eller vinteren. Vi vil at dere alle skal få møte vår gjestfrie lokalbefolkning og oppleve Storfjorden på egen hånd. Se de rugende fjellene stikke rett opp fra vannet, mens fergene flyter sakte fra havn til havn. Standalalpesenter.no håper på å se flere turister i området med tiden. Ikke horder av bussreisende som bare kommer for å knipse noen bilder av seg selv. Nei, vi ønsker gode, ekte mennesker her i traktene. Mennesker som setter pris på vår særegne kultur og våre tradisjoner, på våre omgivelser og friske luft. Standal har så mye å by på at Standal Alpesenter bare måtte fortsette drømmen. Kanskje klarer vi å bringe nok besøkende til nettstedet, slik at utbyggingen av hyttefeltet kan fortsette?

Folk fra Ålesund farter hit stadig vekk, men det viser seg at de har holdt Sunnmørsalpene rimelig ukjente for omverdenen. Dette må forandres, og vi ser det som vårt mål å gjøre Sunnmøre til et sentrum for norske naturopplevelser og fjellvandring. Med fantastiske isbreer, terreng for alle formål og varierte stier kan alle og enhver finne sin plass her i Standal. Det er bare å sette båten i gang, hoppe på bussen eller fly rett til Volda. Mulighetene er der, vår jobb er å skape interessen.